+36 70 977 4605 info@sznkse.hu

Több mint fél éve dolgozik NBII-es csapatunkkal Illés Márton, vezetőedző. Egy hete kezdődött a lányok felkészülése a 2021-2022-es versenyévre. Ezzel és az elmúlt fél évvel kapcsolatban beszélgettünk.

 • Szűcs Beáta: December óta itt vagy nálunk, irányítod az NBII-es csapatot. Ez alatt a fél év alatt volt alkalmad megismerni a lányokat és az egyesületet. Hogyan értékelnéd ezt az elmúlt félévet?
 • Illés Márton: Nagyon jól éreztem magam, nagyon jó embereket ismertem meg a vezetőségben is és a lányok személyében is, úgyhogy én nem bántam meg, hogy így döntöttem, hogy idejöttem hozzátok. Egy nagyon lelkes csapatot ismertem meg, a lányok is nagyon szeretnek dolgozni, nagyon akarnak előrejutni, és azt látom, hogy egyesületi szinten is próbálunk szép lassan egyről a kettőre lépni és építkezni. Úgyhogy én nagyon pozitívan éltem meg az elmúlt félévet. Voltak nehéz pillanatok és lehetett volna sokkal jobb is, de abszolút pozitív volt az elmúlt félév.
 • SZB: Milyen volt belülről megélni a mérkőzéseket a lányokkal?
 • IM: Furcsa volt, mert ami még nekem természetes, az nekik nem volt feltétlenül az. Ezt úgy értem, hogy nem beszéltünk egy nyelvet nagyon sokáig. Úgyhogy ezt volt nehéz megszokni, hogy hogyan kommunikáljak velük, mennyire kell részletes információt adni. Előtte éveket voltam egy helyen és megszoktam, hogy a vége felé már fél szavakból értettük egymást. Ezt volt nehéz megszokni, hogy új hely, új környezet, új játékosok és nem elég már egy fél szó, vagy egy nézés vagy egy kacsintás és tudják a gondolatomat. De szerintem már ez is működik.
 • SZB: Melyik volt a legemlékezetesebb mérkőzés?
 • IM: Abszolút a Csepel elleni. Több szempontból is. Egyrészt idegenben játszottunk és a bajnoktól hoztunk el egy pontot, úgy, hogy még talán a győzelem is benne volt, ami nagyon pozitív. De azt mondtam a lányoknak, hogy ha kikapunk egy-két góllal, akkor is ez egy olyan meccs, amiért érdemes ezt a dolgot csinálni. Azt éreztem egész mérkőzés alatt, hogy nagyon együtt vagyunk, nagyon akarunk, magas hőfokon játszunk. Ezt átélni ezen a szinten, szerinem ritka, és ennek köszönhető ez az egy pont. De mondom, nem feltétlenül maga az egy pont, hanem az érzés, amit el tudtunk érni. Ezt mondtam nekik az utolsó időkérésnél, hogy lehet, hogy kapunk most egy gólt és kikapunk, de most megnyertünk valamit, ami még nagyon sokat érhet nekünk idén.
 • SZB: Szerinted mi hozta ki a lányokból ezt a felfokozott játékot, hogy ilyen extázisban játszottak?
 • IM:Ez egy jó kérdés. Szerintem úgy gondolták, – főleg azután, hogy egy-két vereséget követően mentünk Csepelre, többen hiányoztak, betegek voltak – hogy nincs annyira esélyünk, és ez egy kicsit megnyugtatta őket. Amikor éreztük, hogy mégis van lehetőségünk nyerni, akkor teljesen belepörögtünk a mérkőzésbe, és tényleg megszenvedtünk minden gólért és minden kivédekezett támadásért. Belehergeltük magunkat a döntetlenbe.
 • SZB: Igen ez nehéz kérdés, hogy hogyan lehet belőlük kihozni a jövőben ilyen teljesítményt.
 • IM: Igen ez nagyon nehéz történet, nagyon sokan, nagyon magas szinten kíváncsiak erre, hogy ezt hogyan lehet. És hogy lehet, hogy előtte való héten kikapunk egy gyengébb csapat ellen, nem olyan játékkal és nem olyan küzdéssel. Aztán eltelik pár nap és így tudunk egymásért küzdeni, hajtani.

Csepel elleni mérkőzés

 • SZB: Nézzünk akkor egy kicsit most már a jelenbe és a jövőbe. Milyen változás volt most a csapatban?
 • IM: Vannak új igazolásaink. Azt gondolom, hogy olyan játékosokat tudtunk igazolni, akiknek megvan az az NBI/B-s tapasztalat, az a rutin, ami nekünk kellett volna már tavaly is, és nagyon kell ezeken a szoros mérkőzéseken. Én bízom benne, hogy ez előrevisz minket. Megvan a lendület is. Nem cseréltük le a fél csapatot, hanem tényleg csak az 3-4 igazolt játékos jött hozzánk, akiket be kell építenünk és akik megadják azt a lendületet a csapatnak, azt a pici pluszt, ami kell nekünk.
 • SZB: Ők milyen poszton vannak?
 • IM: Tudtunk jobbszélsőt igazolni, aki tud jobb átlövőt is játszani. Jött irányító, kapus és egy balátlövő is, aki nagyon nagy segítség, mert tud hármast is védekezni. Tehát most van 3-4 olyan játékosunk, akik bevethetők hármas védekezésben is, ami azért jó, mert tudunk több pihenőt adni azoknak, akik eddig kevesebbet kaptak.
 • SZB: Nagyon jól hangzik így az indulás.
 • IM: Igen, én azt mondtam, hogy nem akarok nagy elvárásokat. Azt mondtam a vezetőségnek is, hogy egy olyan társaságot sikerült összehozni, akik a tavalyi bajnokságban bele tudott volna szólni akár a bajnoki címbe. Azt, hogy most bele tudunk-e szólni, hogy hogyan igazolnak a riválisok, azt még nem tudjuk, de úgy vagyunk vele, hogy tényleg csak azt a célt tűzhetjük ki, hogy meg akarjuk nyerni a bajnokságot. Azt beszéltük a lányokkal is, hogy nem lehet másképp elindulni, csak azzal, hogyha az aranyérmet tűzzük ki célul, semmi mást.
 • SZB: Ez lett volna következő kérdésem, hogy mi az idei cél.
 • IM: Én ebben hiszek, hogy máshogy nem lehet. Nem akarok felesleges terhet rányomni a lányokra, hogy ha nem sikerül, akkor mi fog történni, de én azt gondolom, hogy nem lehet másképp nekiindulni. Sem az edzéseknek, sem a meccseknek. Úgy nem lehet, hogy „na, szerezzünk érmet”…nem… meg kell nyerni a bajnokságot. Meglátjuk, hogy mire lesz elég.
 • SZB: Akkor ez nagyon izgalmas idény lesz. Reméljük minél többen jönnek szurkolni a hazai meccsekre.
 • IM: Igen és ez rajtunk is múlik, hogy milyen mérkőzéseket játszunk. A Csepelhez hasonló meccseket minden szigetszentmiklósi szívesen megnézné. De aki kint volt az utolsó mérkőzéseken, mint pl. a Székesfehérvár ellen, az hasonlót láthatott. Szerintem aki kijön, az egy szimpatikus, jól küzdő társaságot láthat. Nagyon bízom benne, hogy egyre többen fognak kijönni és szurkolni nekünk.
 • SZB: Még beszéljünk a fiatalabbakról, az ifistákról. Hogyan építitek be őket a felnőtt csapatba?
 • IM: Szép fokozatosan építjük be őket. Ugye tavaly is több ifista korú játékosunk volt a felnőtt csapatban, 2001-es születésűek, még bőven játszhattak volna ifiben. Folyamatosan hozzuk fel őket. Kiss Meli ugye a kapuban már tavaly is bontogatta a szárnyait, Kasnya Dorina és Kriszti is már velünk kezdi a felkészülést és biztos, hogy epizódszerepeket fognak kapni. Kell nekik már az a pici impulzus, hogy játszanak NBII-t. Tehát az a cél, hogy folyamatosan építeni be őket, de a jelenlegi ifi csapat is nagyon fiatal még, de ugyanúgy a felnőtt csapat is nagyon fiatal.
 • SZB: Mi a felkészülési programotok?
 • IM: Múlt héten már elkezdődtek az edzések. Hétfőn még otthon elvégzendő feladatok voltak, kondit kaptak, kedden pedig már kezdtünk együtt. Szeptember közepéig dolgozunk 4-5 edzéssel, több edzőmeccsel, ahol próbálunk már magasabb szintű csapatokkal játszani, hogy lássuk, hogy hol tartunk. Megyünk ugye augusztus közepén Martfűre edzőtáborozni, nem fogunk unatkozni.
 • SZB: Igen én is úgy látom. Jó felkészülést kívánok Nektek és hajrá Miklós!
 • IM: Köszönjük, én már nagyon várom.

Szűcs Beáta

NBII-es csapat

Egyéni sikereinkre is büszkék vagyunk!

Irány az európa-Bajnokság?  Leány strandkézilabda válogató       Minden évben lehetőséget kapnak országszerte játékosok arra, hogy részt vegyenek a válogatott csapatok játékosainak kiválasztási procedúráján. Minden esetben nagy büszkeséggel tölt el...

bővebben

U17II. Első forduló

Hétvégén hazai pályán kezdte meg bajnokságát az U17-es csapatunk. Nagy arányú győzelmet arattak a lányok vasárnap! Gratulálunk a két ponthoz a csapatnak! A mérkőzésről Krammer Mária, a serdülő csapat vezető edzője számol be nekünk. Első hazai mérkőzésünket a Gyömrői...

bővebben

NBI/B Sznkse vs. Szombathely

Szombaton újabb NBI/B-s forduló volt az SZKSK Sportcsarnokban. Felnőtt csapatunk a szombathelyi csapatot fogadta hazai pályán. Sajnos a pontszerzés most elmaradt, de a mérkőzésről bővebben csapatunk vezetőedzője Jakab László számol be nekünk: A harmadik bajnoki...

bővebben

U15 I. osztály – 1. forduló

Hazai pályán kezdett az U15 első osztályban induló csapatunk! Izgalmas mérkőzéseket láthattunk szombaton a Városi Sportcsarnokban, hiszen egy döntetlen és egy szoros eredmény született. Bővebben Németh Tímea a csapat vezetőedzője számol be nekünk mérkőzésekről:...

bővebben

U17 III. osztály 1-2 forduló

Serdülő III-as csapatunk lejátszotta első két fordulóját. Ezekről a mérkőzésekről számol be nekünk Németh Tímea a csapat edzője: Seri III.A múlt héten már több korosztályos mérkőzésen is túl vannak a gyerekek. Elindultunk serdülő III osztályban is a 2009 lányokkal,...

bővebben

NBI/B Esztergom vs. SZNKSE

Hétvégén NBI/B-s csapatunk Esztergomban lépett pályára. Sajnos a két pont nem lett a miénk, a mérkőzés végeredménye pedig19:15 lett. Jakab László edzői értékelése: A soron következő fordulóban Esztergomba látogattunk.Ők is újoncok, mint mi, de nagyon jól tudtak...

bővebben