+36 70 977 4605 info@sznkse.hu

Egyesületünk együttműködési megállapodást kötött az FTC Kézilabda Akadémiával, mely számos új lehetőséget nyújt majd a szigetszentmiklósi kézilabdás lányok számára.

Az együttműködés kereteiről tegnap délután tartottunk közös élő online tájékoztatót az egyesület munkatársai, edzői, játékosai és szüleik számára.

A tájékoztatón az FTC Kézilabda Akadémia részéről Kökény Beatrix, sportigazgató, Mihály Attila, szakmai igazgató vett részt, egyesületünket pedig Kiss-Balika Tímea, szakmai vezető és Szalai Ákos, elnök képviselte.

Szalai Ákos elmondta: amellett, hogy nagyon örült az együttműködés megkötésének, mindez hatalmas felelősséget is ró az egyesületünkre, hiszen

“ilyen méretű és ezen a szinten álló egyesületnek mint a Szigetszentmiklós Női Kézilabda Sportegyesület egy óriási kihívás és megtiszteltetés az FTC Akadémiával együttműködni.”

Egyesületünk elnöke elmondta, hogy a  jövőben azon lesz a vezetés, hogy megkövetelje azt a minőségi munkát a szakmai stábtól és a játékosoktól, amivel együtt tudunk működni Magyarország egyik legrégibb és legnagyobb múltú egyesületével.

Szakmai vezetőnk, Kiss-Balika Tímea megköszönte a lehetőséget az FTC Kézilabda Akadémiának. Elmondta, hogy olyan együttműködést tudott az SZNKSE kötni, amelynek segítségével edzőink még magasabb szintű minőségi képzést, nevelést tudnak a gyerekeknek nyújtani.

„Már régebbi célunk volt az, hogy elérjük, hogy magasabb szintű egyesületekhez felnőjünk.”

További együttműködést kötött az SZNKSE környékbeli egyesületekkel és iskolákkal, így Ráckevével, Halásztelekkel és Szigethalommal.

Kökény Beatrix is köszönetét fejezte ki, majd hozzátette:

„…az akadémiáknak az is a célja, hogy bővítsék a bázisaikat és mi Pestben és Pest környékében gondolkodunk”…”miklósi kézilabdás lányok most is vannak a csapatainkban, úgyhogy ennek is nagyon örülünk és itt mindig is nagyon jó munka folyt.”

Reméli, hogy jövőre újra fogadhatnak miklósi lányokat. Tavaly indult az Akadémia, és azóta a gyerekekkel teljesen más szinten folyik a munka és minden lehetőség megvan ahhoz, hogy felkészítsék a gyerekeket akár NBI/B-re, akár NBI-re és reményeik szerint válogatott szintű játékost is ki tudnak nevelni. De fontos a nevelés is, társadalmi szerepvállalások során megtanulják a gyerekek mások segítését. 3 fő célja van az Akadémiának: jó kézilabdás legyen, jól tanuljon és jó ember is legyen.

Mihály Attila elmondta, hogy az Akadémiai rendszer fő célja,

„hogy olyan minőségi utánpótlást teremtsen a sportágnak, ami nagyon komoly nívót adhat nemzetközi szinten is”.

Nagyon fontos, hogy egységes legyen képzés és elérje azt a célt, amiért ezek az akadémiák dolgoznak.

„Teljes, komplex személyiségeket szeretnénk nevelni, hogy minden területen a sportolóink megállják a helyüket az életben.”

Az FTC célja még az is, hogy szakmai segítséget nyújtsanak a kisebb, szerényebb körülmények között dolgozó egyesületeknek is. Az SZNKSE és az FTC szakmai koncepciója hasonló, így várhatóan az együttműködés hatékony lesz.

A gyakorlati együttműködés várhatóan a nyári felkészülési időszakban indul el a két szervezet között.

A teljes tájékoztató az alábbi videóban látható.

 

Szülői Fórum – Silye Gabriella, sporttáplálkozási tanácsadó

Dátum: 2022.11.23 szerdaHelyszín: Szigetszentmiklós SárgaházElőadás kezdete: 17 óra   Előadó: Silye Gabriella, sporttáplálkozási tanácsadó Téma: Sportoló gyermekek helyes táplálkozása Az esemény regisztrációhoz kötött, melyet https://forms.gle/5VMBywRGRsdUGAgS6...

Novemberi eseményeink

Mindenkit várunk sok szeretettel utánpótlás illetve felnőtt NB II-es meccseinkre: Dátum időpont Hazai Vendég Csapat Helyszín 2022.11.06 14:00 Szigetszentmiklós NKSE II. Mogyoródi KSK PM I. oszt. Városi Sportcsarnok SZSZM 2022.11.08 14:00 Szigetszentmiklós NKSE Dán...