+36 70 977 4605 info@sznkse.hu


Jakab Lászlót kérdeztük:

Kérlek mesélj egy kicsit magadról, mikor alakult ki benned a szenvedély a kézilabda iránt? 

Jakab László vagyok 1967.05.22.-én születtem Székelyudvarhelyen. 11 éves korom óta kézilabdázom. 1992 óta Magyarországon élek. 2003-ig Cegléden kézilabdáztam majd 2008-ig Csömör, Százhalombatta, Pestszentlőrinc és ismét Székelyudvarhely csapatoknál. Zömében NBI -ben mint irányító. Közben már edzőként tevékenykedtem 2009-től.

Mikor volt a vízválasztó, amikor már nem játékosként csak edzőként tevékenykedtél? 

2010-ben hagytam abba az aktív játékot azóta csak az edzősködés tölti ki a mindennapjaimat. 2 éve szakfelügyelőként is tevékenykedem az MKSZ-en belül.

Mikor hallottál rólunk először? 

A Szigetszentmiklósi kézilabdát már évek óta ismerem ellenfélként, hiszen a ceglédi lányoknál dolgoztam 8 évet. Nyáron Illés Marcival beszélgetve került szóba, hogy esetleg lehetne közös munka is a csapattal és rövid beszélgetés után a feztőséggel , igent mondtam. Július 18.-án kezdtük a közös munkát a lányokkal.

Mi az első benyomásod a csapatodról? 

Azóta csak jót tudok mondani a csapatról. Bár vannak hullámvölgyek, de ez természetes. A martfűi edzőtábor után mondhatom, hogy öröm a Szigetszentmiklós női NBII -es csapat edzője lenni. Nagyon kemény és fárasztó hetek állnak mögöttünk, talán most van a holtpont.

Mi volt az elsődleges szempontod a keret kialakításában? 

Én azokat a játékosokat tartom nagyra, akik szeretnek dolgozni és céljuk van a kézilabdában, jobbak és jobbak szeretnének lenni. Van egy mondásom: Ha az edzés, vagy mérkőzés végén bele tudsz nézni a tükörbe és azt tudod mondani , hogy mindent megtettem a mai napon, hogy jobb legyek és jobb legyen a csapatom, akkor már nyertél.

Maximalista vagyok így azt a célt is így tűztem/tűztük ki , hogy idén is meg kell nyerni az NBII -t. Remélem sikerülni is fog, ezért dolgozunk.
Ezúton köszönöm az előttem edzősködő kollégák munkáját! Az utánpótlás beépítése egy kitűzött cél és bárki oda is érhet, aki úgy dolgozik, hogy ezt kiérdemelje. 4-5 játékost az ifiből egyénképzésre behívunk. Remélem hamarosan már láthatja a szigetszentmiklósi közönség akiket várunk minden mérkőzésre , hogy buzdítsák a lányokat mert ez a csapat ez a közösség megérdemli. Minden dolgozónak köszönet hogy létezhet ez a csapat ilyen szinten Hajrá Miklós!!