+36 70 977 4605 info@sznkse.hu

Történetünk

Szigetszentmiklóson a legjelentősebb helyi hagyományokkal bíró sportágak egyike a kézilabda. A városban az elmúlt évtizedek alatt több generáció nőtt fel a labda bűvöletében, a sportág híve és/vagy művelőjeként. Az egykori Csepel Autógyár megszűnésével a gyár nevével fémjelzett sportegyesület is megszűnt, vele együtt az addig virágzó férfi és női szakosztályok is. A játékosok nagy része szétszéledt, más egyesületekben keresett lehetőséget a játékra.

A Szigetszentmiklósi Női Kézilabda Sport Egyesület néhány játékosnak köszönheti létrejöttét, akik korábbi edzőjüket felkeresve hozták létre az egyesületet 1995-ben. Egy felnőtt és egy ifjúsági csapattal indult el és 4 év múlva felküzdötték magukat NBII-es szintre, ahol azóta is szerepel.

A sportág helyi népszerűségének és edzőjének köszönhetően időközben elindult az utánpótlás nevelés is. Az elmúlt 24 évben folyamatosan nőtt az egyesület létszáma. Az 1995-ben indult két csapatos egyesület mára több mint 150 fős játékosállományt tudhat magáénak.

A szerény anyagi körülmények között működő egyesületet tagdíjak, kisebb helyi szponzorok, és önkormányzat, valamint pályázatok segítségével tartotta életben az akkori vezetés.

Az edzéseket kisebb, szabályos méreten aluli beltéri tornatermekben vagy kültéri bitumenes pályákon tartottuk, NBII-es mérkőzéseket pedig a tököli sportcsarnokban. 2012-ben valamelyest javult a helyzet, amikor is megépült a Városi Sportcsarnok, így néhány csapatunk már szabályos kézilabda pályán készülhetett a bajnoki mérkőzésekre.

A TAO támogatás 2011-es megjelenése óta egyesületünknek egyre több anyagi lehetősége van.

Irodánkban szeretettel várunk mindenkit, akinek kérdése, kérése van.

Ügyeleti időpontok: hétfő 17:30 – 19:00 és szerda 17:30 – 19:00 óra között.

Irodánk címe:

2310 Szigetszentmiklós, Szebeni u. 81., Szigetszentmiklós Városi Sportcsarnok

Egyéni időpont egyeztetésére is van lehetőség, melyet az info@sznkse.hu e-mail címen lehet kérni.

További elérhetőségek:
– Szakmai vezető: Balika Tímea +36 70 977 4605

Számlázási cím:

Szigetszentmiklós Női Kézilabda Sportegyesület

2310 Szigetszentmiklós, Tököli u. 19.

Adószám: 18669127-2-13

 

Kapcsolat

2 + 1 =

Hírek, cikkek, beszámolók

Újabb győzelem

Újabb győzelem

Tegnap a Tököl ellen játszottunk hazai pályán. Lányaink nagyon szép játékkal 10 góllal győztek!

bővebben